Вчера тя коментира пред журналисти: Ако са с български произход и

...
Вчера тя коментира пред журналисти: Ако са с български произход и
Коментари Харесай

Денков: Зам.-министър Стойнов е направил административни нарушения

Вчера тя разяснява пред публицисти:  " Ако са с български генезис и към момента нямат български документи, считам, че това е наша първостепенна задача по-скоро да получат такива, още повече, че практиката демонстрира, че по-лесно се освобождават тези, които имат двойно поданство ". 

Премиерът обаче увери през днешния ден, че всичко, което може и би трябвало, към този момент е сторено.

Той акцентира и, че преди две седмици не е знаел за български заложници , каквато информация се появи в медиите. " Тогава нямахме сходни данни. Но в това време се появиха. Това беше и повода с госпожа Габриел да заминем за Израел ", акцентира Денков.

Премиерът разяснява и въпроса с настояването му да бъде освободен шефът на ДАНС Пламен Тончев

" Мисля, че позициите бяха ясно казани. Изпратил съм стимулирано писмо до президента, което би трябвало към този момент да е качено на уеб страницата на Министерски съвет. В него има законови претекстове за какво има проблем с ръководителя на ДАНС. Колкото по-бързо бъде решен този проблем, толкоз по-добре. Това, което мога да направя, е да съблюдавам закона. В същото време е ясно, че отговорността за националната сигурност е на държавното управление и персонално моя. Затова се надявам президентът да разбере, че позицията му е незащитима сега ".

На въпрос какво ще вършат след края на идната година, когато ротацията на премиерското място изрече, Денков уточни, че се надява да се стигне до размяната, " тъй като имаме стратегия, която би трябвало да осъществим ".

" Дали ще стана министър председател зависи от това дали има ясно написани цели - повишение качеството на живот и превъзмогване на демографската рецесия в България. Ако успеем да сложим тези цели ясно на масата, аз имам концепция по какъв начин могат да бъдат решени. Тези хрумвания би трябвало да бъдат трансферирани в управническа стратегия за 2025-2026 година Тогава на драго сърце бих се присъединил още веднъж ". 

Според Денков  би трябвало да има лидерска среща по отношение на вътрешнополитическата конюнктура в страната измежду извършените локални избори за кметове и общински съветници.

" Трябва да се продължи нататък. Изборите завършиха. Предизборните рецензии, закани и мнения би трябвало да приключат и да продължим да работим нататък ", прикани министър председателят. 

Премиерът напомни, че през днешния ден му следва да беседва с министъра на електронното ръководство Александър Йоловски , за който се появи информация в общественото пространство, че му е назначена защита. Денков разгласи още, че чака да получи по-подробна информация за дейностите на заместник-министъра Михаил Стойнов , упоменат в отчета на ДАНС, довел до анулация на машинния избор на първи тур на локалните избори.

" Със сигурност е направил някакви административни нарушавания, само че те не са причина за анулиране на машинното гласоподаване на първия тур на локалните избори ", сподели Денков.

По тематиката за бюджета за 2024 година Денков увери, че ще има заложени средства както за повишение на приходите, по този начин и за инфраструктурни планове и други политики . Премиерът прикани да се резервира положителното движение и качество на одобряваните закони в Народното събрание.

Министър ръководителят разяснява настоящите тематики след присъединяване в третото издание на форума.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР